Gerçek Efsaneler 'in, centilmen kramponu

Gerçek Efsaneler

Mehmet Hanaylı, amatör futbolun, keşfedilemeyen ismi


Bandırma´nın futbol tarihine ışık tutan, ?´Gerçek Efsaneler´´ yazı dizimizin bugünkü konuğu centilmenliği ile gönüllere taht kuran Mehmet Hanaylı,

Bandırma Manşet Spor editörümüz Zeyyat Saygın, futbolun geçmişine ışık turan bu röportajını, Bandırma´nın başka bir tarihi mekânı Liman Cafe´de yaptı.

Tarihi mekânların adresi Yalı Sokak üzerinde, kendine özgü dokusuna sadık kalınarak günümüz restorancılığına uyarlanmış Liman Restoran´da gerçekleştirdi.

Mehmet Hanaylı 1952 Estetik futbolu ile kendinden önce takımını sonuca götürecek arkadaşına asist vermeyi prensip edinmiş eşsiz krampon,

İlk Formayı 21 yaşında Edincikspor´da giydi. Kolu kırıldı 2 yılında Etispor´a transfer oldu.

Sırt numarası sürekli 7-8 ve 10 oldu. Gol atmayı ve asistleri sever, Futbol yaşamında hiç kart görmedi. Hiç geri pası kullanmadı, Hiç topu taca atmadı.

Rakibine sert davranışta bulunmadı, Hoca ve Hakeme hiç itiraz etmedi, Rakibin zayıf olduğu maçlarda, Keyif almadığı için şarkı söylerdi.

Cruyf hayranı olan, Hanaylı bugünkü futboldan keyif almıyor. Antrenörlere bakış açısı ise oldukça ilginç, hocaların yetenekli futbolculara yardımcı olduklarına inanmıyor.

Etispor´un amatör bir takım olarak Bursaspor ile Türkiye Kupası Çeyrek finalinde karşılaştığı iki maçı unutamıyor.

Aynı zamanda bir müzisyen olan kadife sesli Türk sanat müziği hayranı Hanaylı, programımızın sonunu ?´Senede bir gün´´ isimli parça ile noktaladı.

Spor editörümüz Zeyyat Saygın´ın, ?´Gerçek Efsanelerden´´ Mehmet Hanaylı ile yaptığı programı keyifle izleyeceksiniz.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı